Financieringsmogelijkheden, een stukje extra service

Van der Weijden Bedrijfsauto's biedt al sinds jaren haar klanten een extra stuk service aan door objectief de beste en meest actuele financieringsmogelijkheden kostenloos te verzorgen.

Wij merken dat onder onze zakelijke klanten steeds meer de behoefte bestaat om een stuk vreemd vermogen aan te trekken in de vorm van een kortlopend krediet. Immers op deze manier blijft het geld in de zaak. Het wordt dan niet gebruikt voor de aanschaf van de bedrijfsauto, maar blijft inzetbaar voor de bedrijfsvoering.

Wanneer u besluit tot aankoop van een bedrijfsauto kan dit ten kosten gaan van uw liquiditeit. Financial Lease is dan in veel gevallen een goede oplossing, u betaalt dan immers aanvaardbare bedragen per maand totdat de auto is afbetaald. Tevens krijgt u direkt de beschikking over de auto en een aanbetaling is niet noodzakelijk (bij Financial Lease gaat de eigendom direkt over op de koper).

Gedurende de looptijd bent u economisch eigenaar van de auto. Hiermee komt de auto op uw balans te staan. U kunt maximaal de aanschafwaarde exclusief BTW leasen. Als ondernemer en eigenaar van de auto kunt u de gefactureerde BTW als voorbelasting weer terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Als eigenaar van de auto kunt u tevens profiteren van rente en afschrijvingskosten welke voor u fiscaal aftrekbaar zijn. Betreft het een auto op grijs kenteken (bestelbus) of zuinige auto met lage CO2 uitstoot dan komt u in aanmerking voor investeringsaftrek. Bent u startende ondernemer dan kunt u tevens gebruik maken van de regeling startersaftrek, waarbij het mogelijk is om willekeurig af te schrijven.

Een van de maatschappijen die financial lease voor ons verzorgt is Alphera Financial Services.